Revista Antreprenoriat Transilvan

Nova Vita, o nouă viziune despre sănătate

Lector univ. dr. Liviu Ciucan-Rusu

Două evenimente au marcat viaţa publică a afacerilor mureşene la început de an. 28 Ianuarie şi 25 Februarie au reprezentat momentele de lansare a două investiţii unice în domeniul medical, un spital complet şi un centru de recuperare medicală şi sportivă, ambele la cel mai înalt nivel tehnologic şi de funcţionalitate, elemente care contribuie la consolidarea brandului Tîrgu-Mureşului în domeniul medical.

Aceasta se datorează omului de afaceri Virgil Mailat, care, după ce a excelat în domeniul industriei berii, şi-a orientat interesul către investiţii în sănătate. În mai puţin de 2 ani au fost construite şi amenajate spaţii adecvate pentru servicii medicale complete, la standarde comparabile cu cele pe care le admirăm şi le invidiem în societăţile dezvoltate.

„Investesc în domeniul medical pentru că omul are dreptul la îngrijiri şi asistenţă medicală de înaltă clasă. Investesc în domeniul medical pentru că ştiu, din proprie experienţă, că sănătatea este cel mai important aspect al vieţii noastre. Dacă sistemul public de sănătate nu poate oferi resursele necesare pentru infrastructura spitalicească, atunci este de datoria noastră, a celor care putem, să ne investim banii în afaceri care au şi un impact social în comunitate. Un spital nu este o simplă afacere, este un mod de a-ţi arăta aprecierea faţă de faptul că ai avut şansa să câştigi bani, pe care eşti dator să îi întorci către comunitate”, a declarat Virgil Mailat.

Prin implicarea unor specialişti cu renume din Tîrgu-Mures, din ţară, dar şi din străinătate, se oferă servicii medicale de înaltă ţinută în cadrul următoarelor specialităţi: oncologie, recuperare medicală (inclusiv sportivă), paliaţie, cardiologie intervenţională, chirurgie cardio-vasculară, chirurgie generală, chirurgie plastică şi reparatorie, ortopedie, urologie, neurochirurgie, ORL, obstetricăginecologie. Precizia diagnosticului în ambulatoriu este completată de explorările suplimentare realizate la serviciul de radiologie şi imagistică medicală ecografie părţi moi, tomografie computerizată, rezonanţă magnetică nucleară. Laboratorul N.V.S. demonstrează excelenţa in domeniul explorărilor paraclinice, oferind siguranţă şi încredere prin acurateţea rezultatelor. Investiţia de peste 15 milioane de Euro, cei peste 10.000 de metrii pătraţi suprafaţă desfăşurată pentru întreaga paletă de activităţi, capacitatea de 250 de pacienţi confirmă poziţia NOVA VITA ca lider între centrele medicale private din România.

Participanţii la cele două evenimente au remarcat amploarea demersului investiţional. Prezenţa miniştrilor sănătăţii şi al mediului, a unor personalităţi din doemeniul medical şi din lumea sportului, a autorităţilor locale, a reprezentanţilor mass-media şi a unui public numeros au demonstrat interesul deosebit manifestat pentru un asemenea eveniment. Prezenţi la rândul lor la lansarea Centrului de recuperare medicală şi sportivă, delegaţii celebrei instituţii similare din Bologna au confirmat avansul tehnologic de care se bucură centrul tîrgumureşean, şi au evidenţiat potenţialul imens care trebuie exploatat.

Felicitând echipa Nova Vita pentru performanţele relizate, ne exprimăm speranţa că vor reuşi să mobilizeze energiile necesare pentru a pune în mişcare un colos care, prin serviciile medicale deosebite să devină un complement sau o alternativă pentru sistemul public, şi mai ales să susţină dezvoltarea durabilă din regiune.